Russian

Fisincan Plov

Fisincan Plov

Fisincan plov Azərbaycan mətbəxinin özünəməxsus və ləzzətli yeməklərindən biridir. Əsasən xüsusi günlərdə hazırlanan bu yemək, qoz, nar və ət kombinasiya edilərək əldə edilən unikal dadı ilə seçilir. Şirin və turş notları özündə birləşdirən fisincan plov süfrəyə fərqli bir rəng və dad qatır.

 

Plov üçün:

  • 2 stəkan SUNBAİ uzun düyü
  • 2 xörək qaşığı duz
  • 2 litr su (düyünü islatmaq üçün)
  • 2 xörək qaşığı kərə yağı
  • 1 çay qaşığı zəfəran (dəmlənmiş)

Fisincan sousu üçün:

  • 400 qram qoyun və ya mal əti (doğranmış)
  • 1 orta boy soğan
  • 200 qram qoz ləpəsi (xırda çəkilmiş)
  • 1 stəkan nar şirəsi
  • 1 çay qaşığı darçın
  • 1 çay qaşığı duz
  • ½ çay qaşığı istiot
  • 2 xörək OLUNA qarğıdalı yağı

Hazırlanma qaydası:

  1. Düyünün hazırlanması:  SUNBAİ düyüsünü duzlu suda 1 saat isladın. Daha sonra bol su ilə yuyub süzün. Qazanda su qaynadın, duz əlavə edin və düyünü içinə tökün. Düyü yarıbişmiş hala gəldikdə süzün. Sonra qazanın dibinə əridilmiş kərə yağı tökün və düyünü qat-qat qazanda düzün. Üzərinə zəfəran dəmləməsi əlavə edib dəmə qoyun.
  2. Fisincan sousunun hazırlanması: Tavaya OLUNA qarğıdalı yağını tökün və doğranmış soğanı qızılı rəng alana qədər qovurun. Üzərinə doğranmış əti əlavə edin və suyunu buraxıb çəkənə qədər bişirin. Sonra çəkilmiş qoz ləpəsini əlavə edib qarışdırın.
  3. Sousun tamamlanması: Nar şirəsi, duz, istiot və darçını qarışığa əlavə edin. Zəif odda qatılaşana qədər bişirin. Əgər nar şirəsi əvəzinə nar mürəbbəsi istifadə edirsinizsə, bir qədər su əlavə edə bilərsiniz. Sous qatı və ət tam yumşaq olduqda hazırdır.
  4. Servis: Plovu boşqaba çəkib üzərinə fisincan sousunu əlavə edin. İstəyə görə nar dənələri və qoz ləpəsi ilə bəzəyərək süfrəyə verə bilərsiniz.

Bu möhtəşəm yemək şirin və turş dadın harmoniyasını sevənlər üçün ideal seçimdir.

 

Nuş olsun!

 

Fisincan Plov

İstifadə olunan məhsullar

Digər bloqlar

Полезные советы
Полезные советы
Reseptlər
Reseptlər