Azərbaycan

Şəkərçörəyi

Şəkərçörəyi

Şəkərçörəyi Azərbaycan mətbəxinin ən ləzzətli və sevilən şirniyyatlarından biridir. Yumşaq, şirin və yüngül xəmirdən hazırlanmış bu dadlı şirniyyat, xüsusilə Novruz çərşəmbələrində və Novruz bayramında süfrələri bəzəyir. Hazırlanması isə o qədər asandır ki, hər kəs rahatlıqla hazırlaya bilər. Bu reseptdə şəkərçörəyin necə hazırlandığını addım-addım izah edəcəyəm.

Tərkibi:

  • Süd - 240 ml (1 stəkan)
  • Şəkər tozu - 200 q (1 stəkan)
  • Quru maya - 10 q (1 paket)
  • Duz - 5 q (1 çay qaşığı)
  • Yumurta - 1 ədəd
  • Duru yağ - 120 ml (1/2 stəkan)
  • Un - 450 q (təxminən 3 su stəkanı, xəmirin tutarlılığına görə dəyişə bilər)

Hazırlanma:

  1. Mayanı Aktivləşdirin: İsti südə şəkər və maya əlavə edib qarışdırın, 10 dəqiqə gözləyin.
  2. Xəmir Hazırlayın: Un, duz, yumurta və yağı qarışdırın, maya qarışımını əlavə edib yoğurun.
  3. Mayalanma: Xəmiri örtüb, 1 saat gözləyin.
  4. Formalaşdırın: Xəmiri kiçik parçalara ayırıb, yuvarlayın.
  5. Bişirin: Şəkərçörəklərin mərkəzini barmaqla basıb yumurtanın sarısıyla üzərinə bəzəb qoyub, 180°C-də 25-30 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!

Şəkərçörəyi

İstifadə olunan məhsullar

Digər bloqlar

Faydalı məsləhətlər
Faydalı məsləhətlər
Reseptlər
Reseptlər